VVE Beheer

Vanaf 2008 moeten de VvE's (Vereniging Van Eigenaren) volgens de overheid worden geactiveerd.
Dit houd in dat de VvE moet worden ingeschreven bij de kamer van koophandel en er een rekeningnummer moet worden aangevraagd. Tevens moet er een administratie worden bijgehouden van de reserven en de uitgaven.
Het beheren van een VvE is een vak appart waarvoor men dient te beschikken over verschillende vaardigheden. Behalve de administratieve kant van de VvE moet er ook onderhoud worden uitgevoerd waarvoor vaak moet worden gereserveerd.

Wij maken voor veel VvE's meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP). In de meerjarenonderhoudsplanningen worden kosten begroot voor onderhoud aan gevels, daken, balkons, installaties enz. Wanneer gewenst kunnen er ook kosten worden opgenomen voor overige gemeenschappelijk delen van de VvE zoals bergingen en tuinen.

Door de kosten in kaart te brengen wordt er duidelijk wat er moet worden uitgevoerd in de aankomende jaren. Tevens kan op basis hiervan worden bepaald of de bijdragen van de VvE voldoende is om voldoende te sparen. Zo ontstaat en behoud u een gezonde VvE.

Een VvE beheerder kan voor u de VvE bijdragen innen en beheren. Op deze manier voorkomt u dat u zelf bij de buren geld moet gaan innen als er niet wordt betaald. Zo blijft uw relatie met uw buren gewaarborgd.


Copyright © 2013 Wieser's Advies | Algemene Voorwaarden | Powered by Codyco